woensdag 31 december 2014

30 December

Wat spannend vandaag gaan we naar Almere. Naar de straat waar Jenniek en ik samen in de straat woonde. We gaan naar Carmela onze buurvrouw waar we toen vaak te vinden waren. We zaten daar vaak met andere buurt kinderen. Om half 12 zaten we in de auto op naar Almere. Toen we er waren was het wel raar alles leek veel kleiner dan dat je in gedachte had. De straat was in me gedachte heel lang maar dat viel reuze mee. En het pleintje waar we speelde was ook veel kleiner. Mama, Annely, Luco, Jenniek en ik gingen dus naar Carmela en ze had allemaal lekker cakejes en koekjes gemaakt en we hebben daar de hele middag gezellig zitten bij kletsen.

 Ook haar man was er en haar dochter. Er kwamen ook nog andere mensen uit de straad we waren al lang niet mee geweest dus ze waren wel geshocked van hoeveel ouder we waren geworden ;) We hadden vroeger een soort klimspeel ding naast de straat die we de spin noemde. We mochten alleen vroeger nooit naar de top en dat gingen we nartuurlijk even recht zetten en nog even een keer tot de top klimmen. 

En we hebben even een rondje gewandeld door de buurt. Heel leuk om alles nog een keer te zien. Daarna gingen Jenniek, Annely en ik nog even naar de primark.

Het was al het einde van de middag dus het was lekker rustig maar ook wel leeg gerooft. Maar ik heb nog een leuke jasje voor oud en nieuw gevonden en leuke sieraden. Daarna haalde mama ons weer op die bij een vriendin was geweest. Thuis gingen we patat eten met kroket ;) alweer. Na het eten hebben we oliebollen gegeten en muziek geluisterd. 
X

dinsdag 30 december 2014

29 December

Vandaag kwam er een vriendin uit Canada die vroeger bij mij in de straat woonde naar ons toe.
We gingen haar ophalen in Zwolle. Ik ging met Annely en Jenniek naar de snackbar om een broodje kroket te eten want dat hebben ze niet in Canada. Morgen gaan we naar onze oude buurvrouw dus we gingen voor haar even een cadeautje halen, en we gingen boodschappen doen voor het avond eten. Daarna gingen Jenniek en ik samen naar Spakenburg om daar even bij de haven te kijken en een rondje te lopen.

We aten lekker pasta en in de avond hebben we wat oude herinderingen op gehaald van vroeger.


28 December

Vandaag werd ik wakker en ik besloot toch nog naar de kerk te gaan dus het was even opschieten.
Normaal sta ik wat eerder op als ik naar de kerk moet maar nu hoefde het eigenlijk niet maar ik wou liever in de ochtend dan middag dus ging ik toch s'ochtends. Na de kerk kwam Roos gezellig bij me.
Toen ze er een tijdje was kwam Dominique ook. We gingen de brownie bakken die ik van mijn werk heb gekregen. Toen die in de oven zat hebben we boven een beetje gechilld. En ik had m'n tafeltje geverfd. Toen de brownie klaar was hebben we hem met z'n 3e opgegeten.

Met het avond eten gingen Do en ik, bij Do eten.
Na het eten hebben we boer zoekt vrouw gekeken en De reünie.
In de avond zal het gaan ijzelen dus gingen Do en ik niet met de scooter maar kon zijn vader mij naar huis brengen met de auto.

x

zaterdag 27 december 2014

27 December

Annely kwam m'n kamer op rennen, en zei Jannique t sneeuwt. En das altijd zo leuk dan kijk je uit je raam er licht er weer voor het eerst sneeuw. Jammer genoeg wel een beetje nattesneeuw. 
Er waren nog heel veel lekkere dingen over van kerst dus dat kon ik vanochtend nog lekker eten. Het werden 2 geroosterde broodjes met filet american en een lekker bak thee. 
Na het eten ging ik met Annely fitnesse.

Toen ik weer thuis was heb ik lekker gedoucht en me aangekleed. Daarna heb ik een deel van m'n uitnodigingen uit gedeeld en met mama boodschappen doen. In de auto want wat een weer. 
Als middag eten had ik een lekker pitabroodje met kruidenboter zalm en bislook.

Daarna wou ik m'n tafel gaan verven een tafetje op me kamer. Maar dat was niet helemaal gelukt. Eerst heb ik nog lekker op bed gelegen en toen ben ik toch maar wat gaan doen. 
Als het goed gaat zien jullie hier binnekort meer over op m'n blog. 
We aten lekker spagetti en daarna ging ik oppassen. 
Toen lekker slapen.

X

26 December

In de ochtend konden we lekker uitslapen en toen gingen we lekker ontbijten. We hadden allemaal lekkere bolletjes. M'n mooie kleren had ik nog niet aan omdat het anders al vies werdt. Dominique Annely en ik gingen koken en we moesten wat voorbereidingen doen. Ik ging appelbollen maken voor bij de koffie en Annely ging bezig met het beslag van het toetje en die bestond uit heel veel gesmolten chocolade. We waren bang dat het weer hard werdt en dat gebeurde ook maar we hadden daar wat op bedacht. En alles is toch nog goed gekomen. Do had het vlees voorbereid. Daarna hadden we ons omgekleed en gingen we lekker koffie drinken. opa en oma waren er en we gigen gezellig koffie drinken met appelbollen. M'n oom, tante en neefje kwamen ook maar wat later. We gingen daarna de tavel mooi opmaken en dekken. 

Als voorafje hadden we een stokbroodje met kruidenboter en filet americain.
Als voor gerecht hadden we carpaccio.
Daarna een amuse een geroosterd witbroodje met kruidenboter zalm en bieslook.
Het hoofdgerecht was varkenshaas die heerlijk was, met tagliatelle met spinazie.
Als dessert wouden we chocolade lavabrownies  maken. Alleen de oven viel halverwege uit. We probeerde het toch alleen hij stortte helemaal in. We hebben ze maar laten staan.
 En uiteindelijk is het helemaal gelukt en het was heerlijk.

Na het eten hebben we opgeruimt. En koffie gedronken daarna ging iedereen weer naar huis. 



Ik heb super leuke kerstdagen gehad hoe waren die van jouw ?

X




vrijdag 26 december 2014

25 December

Vanochtend aten we gezellig thuis en toen gingen we naar de kerk. Het was gezellig in de kerk, want er was een band. En ik vind het met kerst altijd zo leuk dat mensen mooie kleren aan hebben. Ook had ik vanochtend al wel even voor de spiegel gestaan. Na de kerk brachten papa en mama me bij Do. Daar gingen we brunchen met zijn gezin en tante. Dat was super lekker. Toen gingen we daarna een stukje wandelen naar de haven. 
Na het wandelen gingen we nog even chillen en toen gingen we naar een andere oom en tante van Do. Eerst gingen we daar koffie drinken. En toen gezellig gourmetten. Z'n oma was er ook en een andere oom en tante met hun kinderen, en de kinderen van de oom en tante waar we waren. Daarna hadden we nog een lekker toetje en gingen we nog wat drinken. Daarna gingen we langs Do's huis z'n tas inpakken en op de scooter naar mij. Het was heel koud in m'n dunne panty, dus ik had m'n kerst oncie mee. Die ziet d'r echt niet uit, maar ik deed die lekker aan op de scooter. 
Daarna gingen we naar bed op naar 2e kerstdag.

24 December

Vandaag nam ik lekker een ontbijtje  met yoghurt en cruesli en nesquik 
Daarna heb ik kerstkaarten gemaakt vlak voor kerst ;) 

Toen kwam Do me al ophalen we gingen nog bij mij chillen en ik moest nog even m'n tas  inpakken voor vanavond.
We gaan naar de dienst van de Hillsong in de Rai en het thema is gala dus moest wel m'n mooie kleren mee. We zijn  naar Do gegaan en hebben nog kerstkaarten rond gebracht. Daarna ging ik me op maken en klaarmaken. Om half 7 gingen we verzamelen om naar de Hillsong te gaan er gingen heel veel mensen mee en het was super gezellig. 


Het duurde tot best wel laat en na afloop heeft de moeder van Do me thuis afgezet. 

woensdag 24 december 2014

23 December

Vanochtend ging ik met me gezin naar de bioscoop. We gingen naar de film mees Kees op de planken. Een kinderfilm maar eigenlijk vond ik hem echt super leuk. Er zat gewoon best leuke humor in en van zulke films word ik echt vrolijk. Na de film gingen we wat eten bij de subway. Ik werd toen alleen een beetje ziek en had heel veel spierpijn van gister. Dus ik heb toen de helemiddag in bed gelegen. 
Ik had lekker een kruik en heb hele middag youtube gekeken. Ze vroegen op me werk of ik een uurtje eerder wou komen en dat kon wel. Op me werk kwamen vanavond me gezin en Dominique eten en ik mogt gezellig met ze mee eten. In de avond heb ik nog lekker tv gekeken.

X

dinsdag 23 december 2014

22 December

Vandaag was het tijd om weer een keer te gaan sporten. Ik was gebeld dat ik te lang al niet naar fitness was geweest. Dus ik had een afspraak om 9.00 uur, lekker vroeg. Ze gingen me helpen met een nieuw schema en hij heeft me duidelijk gemaakt dat het geen zin heeft om te sporten met lichte gewichten wat wel lekker makkelijk is. Wat wel logisch is maar dat deed  ik nog al snel ;) Ook heb ik voor het eerst m'n armen getraind, wat een drama.  Ik had de oefeningen steeds niet echt zwaar in gesteld, alsnog was het super zwaar maar ik was helemaal kapot. Het voelde wel goed om weer lekker gesport te hebben.

Daarna moest ik langs m'n werk om even te praten en ik kreeg een heel leuk kerstpakket. Een weckpot  met browniemix en een rekje voor aan de muur waar je kaarten in kan doen. In een super leuke koperen kleur.

Nog later op de middag ging ik m'n uitnodigingen ophalen. Ik ging op de fiets en wat een wind, op de heenweg had ik wind tegen en kwam ik niet vooruit. Maar op de terugweg ging ik lekker snel :)
Toen ik terug was lag er een vrouw op de grond maar de ambulance kwam er al aan.
Later wou ik enveloppen halen alleen toen stond de ambulance er nog en was alles afgezet. Toen ik terugkwam was alles nog afgezet. Er waren allemaal politie mannen om uit te zoeken wat er was gebeurd denk ik.

Na het eten gingen Mama, Annely en ik nog naar de Ikea even kerst spullen kijken.
Daarna heb ik lekker op de bank gehangen en tv gekeken.

Tot morgen

X

maandag 22 december 2014

21 December

Gisteren hadden we bedacht dat we naar de Hillsong gingen vandaag. Dat is een kerk in Amsterdam in de escape. Alles is in het engels en ze hebben een leuke band. We hadden eerst even ontbeten en toen gingen we naar de dienst van half 12. 
Er was nog een dienst voor ons geweest dus we moesten even wachten maar buiten kreeg iedereen warme chocolademelk met slagroom en koekjes.

Er was een kerstdienst en alles was helemaal mooi versierd. Het was weer een leuke dienst. 

Daarna gingen we nog wat drinken in het cafe er naast.
Daarna gingen we nog wat eten en door de Kalverstraat lopen. Ik had alleen maar 1 paar schoenen meegenomen naar Dominique, m'n hoogste hakken nartuurlijk. Aan het eind van de Kalverstraat waren m'n voeten aardig dood. Ook gingen we even in de bijenkorf en het is daar super gaaf versierd.
Daarna gingen we weer naar huis en nog samen met Fabian en Anouk in de visschuur Fabian en Dominique's scooter schoonmaken. Daarna gingen we lekker eten. En toen ging ik weer naar huis Do die bragt me thuis en op weg naar huis brachten  we nog even wat kerstkaarten rond. Daarna bleef Do nog bij mij thuis koffie  drinken. Toen ging Do weer naar huis en ik lekker slapen. 




zondag 21 december 2014

20 December

Vandaag gingen we in de ochtend uit eten bij van der valk met mijn Opa en Oma, en mijn oom en tante, hun zoontje en ons gezin. Dat gingen we doen omdat m'n Opa en Oma 42 jaar getrouwd zijn. Het was een lopend buffet en onbeperkt. Heerlijk :)
Die pannekoekjes waren vooral lekker :)
Na het eten gingen me zusje en ik mee met Opa en Oma naar de stad. We kregen allebei super lief een deken voor over ons bed.  

Ook heb ik m'n armbandje laten inkorten die pas ik nu helemaal perfect. 
We hebben ook wat lekkers gedronken bij de V&D.
We zijn nog wat winkels afgeweest en gingen toen naar huis. We hadden toen het verjaardags feestje van Luco voor de familie  en vrienden. Dat was super gezellig. Rond half 6 kwamen z'n vriendjes uit de straat knakworstjes eten. Dominique kwam toen ook nog even langs voor Lucos verjaardag en om mij op te halen van het ene feestje in het ander. Zijn ouders waren 21 Jaar getrouwd en we gingen daarom uit eten bij ribhouse taxes. Een super leuk restaurant. De bediening loopt in cowboy kleding en er was een man die live zong met een gitaar en dan langs de tafels liep. Het was ook super mooi versierd voor kerst en helemaal een leuke sfeer.
Ook mocht je de pindaschillen van de pindas die op tafel stonden op de grond gooien. 
We hebben daar heerlijk gegeten :)
Daarna zijn we naar Dominique gegaan want ik bleef daar slapen. 








vrijdag 19 december 2014

19 December

Vanochtend kon ik nog uitslapen maar ik was zoals altijd vroeg wakker. Ik wou nog kerst kaarten maken daar ben ik toen mee begonnen ik heb er 3 gemaakt. 

Het leek me leuk om  misschien een keer te laten zien wat ik aan heb. 

Ik heb een trui aan van de H&M 
En het blousje wat ik er onder heb is ook vam de H&M. 
De broek die ik aan heb is uiteraard ook van de H&M. 
M'n schoenen zijn timberlands. 

Ik ging wat eerder naar school zodat ik op de heen weg langs de copyshop kon om uitnodigingen uit te laten printen. Alleen ik dacht dat het de verkeerde winkel zal zijn en ik zal faalen. Dus ik ging niet. Ik ging naar de kruidvat daar heb ik nieuwe foundation en conseler gekocht. Daarna ging ik naar school de enige toets die ik moest maken was ckv. Het was niet zo moeilijk. En nu heb ik heerlijk VAKANTIE !  Uit school kwam Do me ophalen onder weg naar huis gingen we nog even langs de Boni eten halen :) In Spakenburg moest Do langs de fysio om te vragen of hij daar stage kon lopen. Daarna gingen we even maar de action en nog even naar het dorp. Daarna gingen we lekker patat eten. Do moest toen werken en ik bleef nog even bij hem thuis, ik heb toen even wat geregeld voor het kerst eten. Toen kwam Do thuis en heeft hij me naar huis gebracht. Daar heb ik nog even TV gekeken en toen naar bed gegaan.

donderdag 18 december 2014

18 December


Vandaag is Luco jarig, m'n broertje. Hij is 8 jaar geworden en dat is best wel bijzonder.

Als je wilt weten waarom kan je een kijkje nemen op zijn blog. Luco.blogspot.nl. Annely Dominique en ik hebben hem fifa 15 gegeven. Annely had hem wijs gemaakt dat we hem make-up gaven. We hadden een papiertje gemaakt waar op stond dat fifa al op z'n playstation staat. Die hadden we in een make-up doosje gedaan. Dus hij dacht eerst: wat? make-up? Maar daarna was hij heel blij. 
Luco moest toen naar school ik ging nog even thuis leren. Ik had eerst engels. Dat ging niet zo goed. Daarna hadden we geschiedenis, daar waren heel veel inzicht vragen dat was best moeilijk. 
Meteen daarna hadden we rekenen, ik ben heel slecht in rekenen. Maar ik had de helft goed wat best goed is voor mij. Daarna ging ik naar huis en Roos en Maarten kwamen even een taartje eten.
Annely had vanavond een gala en ze had haar haar laten doen bij de overbuurvrouw. 

We gingen lekker pizza eten.
Daarna heb ik Annely opgemaakt.
In de avond heb ik gewoon lekker rustig aan gedaan en een beetje geleerd. En even gefacetimed met Dominiqe. Daarna ging ik mee Annely van het gala ophalen. 
Tot morgen. 


17 December

Vanochtend moest ik weer pas om half 1 beginnen alleen ik ging vroeg naar bed. M'n kamer was een verschikkelijke zooi en dat moest ik nu echt opruimen. Daarna ging ik nog leren voor m'n toets van die dag. Maatschappij leer. 

Om het wat leuker te maken voor mezelf had ik een lekker kopje thee gemaakt een kaneel broodje. Die Annely gister had gemaakt.
Ook had ik alle kaarsjes gezellig aan gedaan. 
Daarna ging ik nog echt ontbijten. 
Maatschappijleer was een meerkeuze toets het grootste deel dat was wel fijn. Ook had ik vandaag Kunst. Dat was echt verschikkelijk de toets ging over een heel klein stukje over het hele boekje dat we moesten leren. En alle antwoorden op de vragen moest je halen uit de bijgegeven bronnen. We hebben daarna ook een klacht ingediend. In de middag waren opa en oma er weer gezellig :) en heb ik geschiedenis geleerd. Na het eten ging ik naar catechisatie. In de avond heb ik nog engels geleerd. En ben ik weer gaan slapen. Op naar morgen Luco's verjaardag ! 




woensdag 17 december 2014

16 December

Vandaag moest ik het 2de beginnen. Eerst had ik een toets vam m&o die duurde 2 uur. Hij was wel moeilijk maar ik hoop dat het goed is gegaan. Ook had ik wiskunde die was echt super moeilijk. Elke keer ging het helemaal fout maar dan ineens snapte ik het weer. Nu maar hopen dat het goed is. 
Uit school heb ik veel kunst geleerd en ik moest weer werken. Er kwamen 50 mensen dus het was hard werken. Daarna was ik te moe om nog wat uit te voeren. 
We hebben trouwens vandaag te horen gekregen dat we met een excursie van school naar Parijs gaan! We hadden ons met een groep vrienden allemaal opgegeven en we mogen allemaal mee. Super gezellig.

Ik heb maatschappijleer nog door gelezen en ben gaan slapen. 

dinsdag 16 december 2014

15 Dember

Vandaag ben ik al 9 maanden samen met Dominique, alleen we konden het niet echt vieren want het is de 1e dag van de toets week. Ik hoefde pas het 5de te beginnen. Om half 1. In de ochtend heb ik nog de laatse dingentjes geleerd voor m'n toets. Ik had nederlands. Het ging over een paar boeken die we moesten lezen. En het waren allemaal meerkeuze vragen dus dat viel mee. Thuis heb ik geleerd voor m&o en wiskunde wat ik dinsdag heb. Voor wiskunde moet je allemaal dingen weten over formules in je grafische rekenmachine zetten en plotten. Echt verschikkelijk. Ook ging ik nog even met anouk skypen. In de avond ben ik bezig geweest met het organiseren van m'n verjaardag. 11 januari  wordt ik 16 en dat moeten we nartuurlijk wel even vieren.
Ik ben vandaag jammer genoeg helemaal vergeten foto's te maken. Soms vergeet ik dat een beetje. 
Tot morgen

maandag 15 december 2014

14 December

Vanochtend was ik al vroeg wakker en heb ik nog eerst m'n haar gekruld.

Daarna ging ik naar de vroege kerk. Ik moest mee helpen in de kinderbijbelclub. Dat was erg gezellig en ik heb weer een keer zakdoekje leggen gespeeld :) 

Annely had gister een gala en had kerst mutsen meegenomen.

Na de kerk gingen we met het gezin eerst rumikub doen.

Daarna ben ik weer veder gaan leren. Dit keer moest ik kunst even samenvattan. Toen ik daar op de helft mee was kwam Do. Ik heb nog even kunst afgemaakt en toen zijn we gezellig even naar de stad geweest. Op de scooter nartuurlijk. 

Ik ging naar de hema voor een stift waarmee je op je raam kan schrijven. Dat leek me leuk voor kerst om de ramen op m'n kamer te versieren. Maar hij was uitverkocht :( Ook moest ik sterretjes halen voor de traktatie van mijn broertje die donderdag alweer 8 wordt :) Voor die pen zijn we nog wat winkels langs gegaan maar ze hadden hem nergens. Daarna zag ik dat er bij de h&m uitverkoop was en ik zag de trui hangen die ik al langer wou alleen voor de helft van de prijs ! :) Dus die heb ik gekocht. 
Daarna gingen we lekker thuis soep eten. Toen ging Do weer naar huis en ben ik lekker vroeg gaan slapen. 


zondag 14 december 2014

13 December

Vandaag heb ik even lang in me bed gelegen de rest van de dag heb ik heel lang geleerd. Aanstaande week is de toets week dus ik heb heel veel geleerd. 
Maandag heb ik nederlands dat had ik vooral geleerd en nog wat voor de rest van de week. Aan het einde van de middag ben ik met Dominique, Danny en Luuk nog even wezen touren. Dat zouden we gaan doen omdat Do z'n scooter een nieuwe kleur heeft. Hij is nu blauw in plaats van grijs. We hebben uiteindelijk alleen naar het winkelcentrum gereden. Ik wou graag m'n ogen laten testen, ik heb de laatste tijd moeite om het bord te lezen en krijg dan hoofdpijn. Alleen we waren er om 17.00 en alle winkels gingen net dicht. We zijn daarna even lekker wezen eten bij de Mac. Daar nam ik een quaterpounder menu.  Do was daarna nog even mee naar huis. 
M'n zusje had een gala en ik ging haar daar voor nog even opmaken.

Do ging rond 21.00 weg want die had nog een feest. Daarna ben ik weer gaan leren en lekker gaan slapen. 

vrijdag 12 december 2014

11 December

Vandaag begon de dag met wind tegen en regen :( 
Onze school had een nieuwe site en ze deelden gratis roze koeken uit. En als er gratis eten is komen daar nartuurlijk veel mensen op af :)

Daarna hadden we een bijeenkomst over wintersport waar ik bij mee ga met school. Ik heb me in de middag ziek gemeld van school. Daarna heb ik de hele middg in bed gelegen en geleerd.
In de avond heb ik wiskunde geleerd. En ben ik gaan slapen.